IzboriVijesti

HAJRUDIN DR. HAVIĆ – kandidat SDP BiH Bihać za gradonačelnika Grada Bihaća

Hajrudin dr Havić rođen je u Bihaću 23. januara 1969. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Bihaću gdje i danas živi sa suprugom Snježanom i kćerkom Azrom.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci diplomirao je 1995. godine i stekao zvanje doktora medicine.

U Domu zdravlja u Bihaću zaposlio se 1997. godine, gdje 2004. godine stiče i specijalizaciju iz Urgentne medicine. Načelnikom Službe hitne pomoći postao je 2004. godine, a rad Hitne medicinske pomoći organizirao u skladu sa savremenim zdravstvenim standardima i potrebama.

2011. godine imenovan je za direktora Kantonalne bolnice “dr. Irfan Ljubijankić” i tu funkciju je obnašao do marta 2015. godine.

Stručno usavršavanje usmjerio je na oblast reanimacije i resuscitacijske medicine koja u svojem sadržaju obuhvata sva hitna stanja, u sklopu čega je sadržan i poseban program za zbrinjavanje životno ugrožene nedonoščadi i djece.

Prošao je edukaciju iz oblasti Tactical trauma support koja obuhvata sva traumatska stanja, i načine zbrinjavanja, na terenu ali i svakoj zdravstvenoj ustanovi, uključujući i transport povrijeđenog.

Od 2008. godine predsjednik je Resuscitacijskog vijeće Bosne i Hercegovine, a od 2010. predstavnik Bosne i Hercegovine u generalnoj skupštini Europskog resuscitacijskog vijeća.

Na poziciju direktora KB “Dr. Irfan Ljubijankić” imenovan je ponovo 2019. godine. Što se tiče politčkog angažmana, nakon dva vijećnička mandata, na općim izborima 2014. godine zahvaljujući upravo ogromnoj podršci svojih sugrađana izabran je kao zastupnik USK-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na prvim unutarpartijskim izborima Socijaldemokratske partije BiH održanim 2015. godine, po principu “Jedan član – jedan glas”, izabran je za predsjednika KO SDP BiH USK, a povjerenje članstva da bude na čelu organizacije dobio je i u drugom mandatu, 2019.godine.

Kandidaturu za gradonačelnika Bihaća kao kandidat Socijaldemokratske partije, potpuno svjestan haotičnog stanja i teške situacije u kojem se nalazi Grad Bihać, prihvatio je spreman da se uhvati u koštac sa svim izazovima koji ga kao budućeg gradonačelnika čekaju.

Biti gradonačelnik Bihaća za njega predstavlja čast ali istovremeno i veliku odgovornost. Sa uvjerenjem da svi shvatamo da je postojeće stanje u Bihaću neodrživo, ali i da su ključ tih promjena upravo građani ovog Grada, bez velikih obećanja, djelima će pokazati koliko mu je stalo da ovaj grad, naši sugrađani i njihova djeca imaju bolju i kvalitetniju budućnost, kakvu i zaslužuju.

Sretno!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button