Site icon Otisci.net

Naučnici na putu pronalaska produžetka života

Naučnici sa kalifornijskog univerziteta na tragu su produžetka ljudskog života. Otkrili su kako preparat koji se koristi za prekid rane trudnoće, ali i za liječenje raka i Kušingove bolesti, može produžiti život.

Otkriće sa Univerziteta Južna Kalifornija objavljeno je u Žurnalu za gerontologiju i biološku nauku, a pokazuje kako je preparat mifepriston, steroidno jedinjenje, produžilo život dvijema različitim životinjskim vrstama.

U svojoj studiji načnici sugerišu da bi na isti način ovaj preparat mogao da djeluje i na druge vrste, uključujući i ljude, piše Sajens dejli.

Zbog istog mehanizma reakcije na preparat i kod žena, naučnici vjeruju da bi se njime mogao produžiti životni vijek ljudi.

Naučnici su isprobali dejstvo mifepristona na dvije životinjske vrste, na voćnoj mušici i na okruglom crvu. Na obje vrste se pokazao identičnan efekte i isti sistem dejstva.

Profesor Džon Tauer, jedan od istraživača, navodi da su voćna mušica i okrugli crv kao vrste podjednako udaljeni jedni od drugih kao što su udaljeni od ljudi. Dodaje da i kod ljudi postoji sličan sistem povezan sa zdravljem i dužinom života.

„Činjenica da je mifepriston dejstvovao na isti način kod dve različite vrste, sugeriše da bi mogao da bude uspješan i kod drugih vrsta“, rekao je Tauer.

Nada - 72%

72%

User Rating: Be the first one !
Exit mobile version