Nauka & TehnologijaVijesti

Naučnici na putu pronalaska produžetka života

Naučnici sa kalifornijskog univerziteta na tragu su produžetka ljudskog života. Otkrili su kako preparat koji se koristi za prekid rane trudnoće, ali i za liječenje raka i Kušingove bolesti, može produžiti život.

Otkriće sa Univerziteta Južna Kalifornija objavljeno je u Žurnalu za gerontologiju i biološku nauku, a pokazuje kako je preparat mifepriston, steroidno jedinjenje, produžilo život dvijema različitim životinjskim vrstama.

U svojoj studiji načnici sugerišu da bi na isti način ovaj preparat mogao da djeluje i na druge vrste, uključujući i ljude, piše Sajens dejli.

Zbog istog mehanizma reakcije na preparat i kod žena, naučnici vjeruju da bi se njime mogao produžiti životni vijek ljudi.

Naučnici su isprobali dejstvo mifepristona na dvije životinjske vrste, na voćnoj mušici i na okruglom crvu. Na obje vrste se pokazao identičnan efekte i isti sistem dejstva.

Profesor Džon Tauer, jedan od istraživača, navodi da su voćna mušica i okrugli crv kao vrste podjednako udaljeni jedni od drugih kao što su udaljeni od ljudi. Dodaje da i kod ljudi postoji sličan sistem povezan sa zdravljem i dužinom života.

„Činjenica da je mifepriston dejstvovao na isti način kod dve različite vrste, sugeriše da bi mogao da bude uspješan i kod drugih vrsta“, rekao je Tauer.

Nada - 72%

72%

User Rating: Be the first one !

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button