BiHNauka & TehnologijaVijesti

Nikola i Azra, studenti iz Banja Luke, osvojili medalje na olimpijadi mikroelektronike u Armeniji

Edhem Čustović, Tuzlak koji živi u Melbournu u Australiji gdje radi na renomiranom La Trobe univerzitetu, putem društvenih mreža promoviše priče o Bosancima i Hercegovcima koji nižu uspjehe širom svijeta.

Ovog puta je pohvalio Nikolu i Azru, studente iz Bosne i Hercegovine koji su postigli veliki uspjeh na međunarodnom takmičenju iz mikroelektronike. 

Bosanskohercegovački studenti, Nikola i Azra, osvojili prvo i treće mjesto na međunarodnoj olimpijadi mikroelektronike.

Studenti Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Nikola Babić i Azra Elezović, nagradjeni su zlatnom i bronzanom medaljom na 18-oj medjunarodnoj olimpijadi mikrotelektronike u Jerevanu, Jermeniji.

Nekoliko godina za redom bh. studenti ETF-a Banja Luka završavaju među najboljima u svijetu.

Konkurs je osnovala Synopsys, američka kompanija za automatizaciju elektronskog dizajna (EDA) sa sjedištem u Sunnyvaleu u Kaliforniji, koja se fokusira na dizajn i verifikaciju silikona, intelektualnu svojinu na silikonu i sigurnost i kvalitet softvera.

Čestitamo Nikola i Azra. Čestitamo ETF Banja Luka, vašim profesorima, roditeljima i sponzorima na ostvarenju još jednog nevjerovatnog rezultata.”

Inače, Elektrotehnički fakultet u Banjoj Luci ove godine bilježi značajne rezultate te su tako studenti u maju ove godine predstavili prvi integrisani čip, poluprovodničke tehnologije, koji predstavlja najsofisticiraniji tehnološki proces.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button