BiHVijesti

BiH otvorila svoje granice za građane EU

Uslov za ulazak je negativan test na COVID-19, ne stariji od 48 sati

Nakon četiri mjeseca BiH danas otvora svoje granice za građane Evropske unije i šengena.

Uslov za one koji žele ući u BiH jeste posjedovanje negativnog testa na COVID-19.

”Test ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Bosnu i Hercegovinu”, kazao je u utorak predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija nakon sjednice.

Svi oni koji ulaze u BiH obvezni su pridržavati se i poštovati sve upute i epidemiološke i zdravstvene naredbe nadležnih organa BiH.

Najnovijom dopunom odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH propisuje se da se od četvrtka, 16. jula, omogućava ulazak i boravak u BiH državljanima zemalja članica EU i zemalja članica Šengenskog sporazuma, kao i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu ili vizu zemalja EU ili pak odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama EU i šengenskog područja, priopćila je i Granična policija BiH.

“Ulazak se omogućava pod uvjetom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska u BiH”, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Bosna i Hercegovina je od 1. jula otvorila granice za građane Srbije, Crne Gore i Hrvatske bez dodatnih ograničenja i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button