Crna hronikaVijesti

U Njemačkoj ljudi s Balkana spriječili otmicu 2 dječaka, bagerom blokirali kombi pa ‘uhitili muškarca’ (VIDEO)

Duško Vukobrat iz Knina, koji živi u njemačkom Böblingenu, i njegov kolega Dragan spasili su 10-godišnjeg dječaka od pokušaja otmice.

Strašna priča dolazi iz njemčakog gradića Boblingena. Naime, tamo se dogodio pokušaj otmice dvojice dječaka, a sve su spriječili hrabri radnici koji dolaze iz država s prostora Balkana, Dva muškarca, od kojih se jedan zove Duško (vidljivo s njegovog Facebook profila) hrabro su reagirali i pokazali veliku ljudsku hrabrost nakon što su čuli dječaka da viče u pomoć.

Hrabri muškarci su bili na poslu te su bagerom blokirali kombi, izvukli dječake, a muškarca su zadržali do dolaska policije.

O svemu je izvijestila i policija u Ludwigsburgu koja od srijede ujutro vodi istragu protiv 51-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je pokušao otmicu.

Navodi se da je 51-godišnjak prišao desetogodišnjem dječaku na ulici Rohrer Weg u Böblingenu oko 8 sati ujutro i uvukao ga u kombi vozilo marke VW. Dva svjedoka su čula za dječakove vapaje za pomoć, oslobodili su njega i još jednog dječaka iz vozila i držala osumnjičenog do dolaska policije.

51-godišnjak je uhapšen i trenutno se nalazi u policijskom pritvoru.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button