CazinCovid-19Crna hronikaVijesti

Nezapamćena tragedija u Cazinu: U manje od mjesec dana ostala bez četiri člana porodice

Cijenjene i poštovane porodice Hairlahović i Ajdinović su za mjesec dana izgubile četvero svojih najmilijih. Nezapamćena je ovo tragedija u Cazinu.

Jedna žena je u tako kratkom vremenu na bolji svijet ispratila četiri  člana porodice: dva brata (1956. i 1966. godište), prije par dana kćerku (1983. godište), a sad i svog muža (1953).

Jusuf Ajdinović, dugogodišnji radnik JU “Druga srednja škola” Cazin, napustio nas je 8. novembra i od toga dana ništa nije isto. Zaredale su se smrti, nad Cazin se nadvila tuga, šok, nevjerica. Dana 12.11.2020. pogodila nas je još jedna vijest – prestalo je kucati Hasanovo srce. A Jusuf i Hasan su bili braća, zajedno rasli, zajedno žalovali i veselili se i, eto, sudbina je bila i da odu u istom mjesecu.

Zatim je otišla i Lejla, sve samo ne obična žena. Doktorantica etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavila se društvenim sjećanjem i identitetima. Radila na promociji kulturnih i sportskih vrijednosti. Nekadašnja rukometašica. Hrabra žena koja je odlučila da se bori s vjetrenjačama i da ih u konačnici pobijedi. Nažalost, korona virus bio je jači od nje.

Četiri dana nakon prerane smrti 38-godišnjakinje, nove tužne vijesti. U ponedjeljak u Cazinu obavljena je dženaza Lejli da bi jučer iz Kantonalne bolnice Bihać pristigla informacija kako je i njen otac Husein izgubio životnu bitku sa korona virusom.

Prijatelji porodice Hairlahović kažu kako je Husein bio priključen na respirator, a za smrt kćerke nije ni saznao.

Dženaza namaz nekadašnjem mutaveliji Gradskog džemata Cazin klanjat će se u srijedu, 02.12.2020. godine, na Žitarnici u 12:30 sati, a ukop merhuma će se obaviti na porodičnom mezarju u Donjoj Koprivni po dolasku.

Molimo Allaha da porodice Ajdinović i Hairlahović izdrže i da nas ne iskušava teškim iskušenjima.

IZVOR: MOJCAZIN.BA

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button