Covid-19Vijesti

Posljednja 24 h u Bosni i Hercegovini 244 zaraženih koronavirusom

KCUS u Sarajevu objavio je demanti u vezi izjave i natpisa ministrice zdravstva USK Nermine Ćemalović.

– U prilogu je demanti na netačne navode koje je na instagramu objavila Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva, rada i socijalne politike USK. Molim da objavite demanti Klnike za HEMAT0L0GIJU KCUS, stoji u dopisu KCUS-a.

POSLJEDNJA 24 SATA // U Bosni i Hercegovini 244 zaraženih koronavirusom: Sedam novozaraženih u USK

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 533 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 121 osobe. S obzirom da je u FBiH zaraza potvrđena kod 123 osobe, to znači da je ukupan broj zaraženih u našoj zemlji 244.

Radi se o 63 muške i 58 ženskih osoba, od kojih je 22 mlađe, 88 srednje i 11 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banje Luke, po 11 iz Višegrada i Nevesinja, sedam iz Ljubinja, po šest iz Dervente i Istočnog Novog Sarajeva, pet iz Bosanske Dubice, po četiri Pale i Prijedora, tri iz Istočne Ilidže, po dvoje iz Bileće, Donjeg Žabara, Bosanske Gradiške, Bosanskog Šamca i Trebinja i po jedno iz Doboja, Foče, Kneževa, Kostajnica, Kotor Varoši, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca, Teslića, Trnova, Ugljevika i Zvornika.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button