BihaćVijesti

Obnovljena javna rasvjeta u Bihaću

U Bihaću  obnovljena javna rasvjeta

Na području grada Bihaća realizovana je druga faza rekonstrukcije javne rasvjete.  Projekat je realizovan uz podršku Evropske unije.

U136 gradskih ulica postavljeno 3437 rasvjetnih tijela sa LED tehnologijom te je zamijenjeno preko 120 stubova javne rasvjete.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić  i šef Kooperacija pri Delegaciji EU u BiH Richard Máša obišli su  nekoliko  značajnijih lokacija  na kojima je  izvršena rekonstrukcija javne  rasvjete: krug Kantonalne bolnice u Bihaću, krug Doma zdravlja Bihać, te Ɖačku ulicu u kojoj se nalazi nekoliko školskih objekata.

Naposljetku se Fazlić zahvalio Evropskoj uniji na podršci ovom projektu koji je pored modernizacije dobrog dijela rasvjete i osvosvjetljenja nekih ulica koje ranije nisu imale rasvjetu, doprinjeo i boljoj energetskoj efikasnosti te uštedi električne energije i do 60 %. što će doprinjeti i znatnim uštedama u budžetu grada.

“Račun za električnu energiju za javnu rasvjetu do sada je iznosio cca 75.000 KM mjesečno danas iznosi oko 35.000 KM”,  kazao je gradonačelnik Fazlić.

Radovi su izvođeni pod nadzorom JU Zavod za prostorno uređenje na  čelu sa  direktorom Ademirom Toromanovićem, koji je i vršio nadzor nad realizacijom ovog projekta.

User Rating: Be the first one !

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button