EkonomijaVijesti

Norveško-bosanska privredna komora pristupila kolektivnom članstvu Privredne komore FBiH

Norveško-bosanska privredna komora pristupila je kolektivnom članstvu Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, a ugovor o kolektivnom članstvu potpisan je danas.

Potpisnik Ugovora u ime Norveško-bosanske privredne komore je Ahmed Lindov u funkciji predsjednika, i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Potpisivanjem ovog Ugovora, nastavlja se intencija Privredne/Gospodarske komore FBiH novom vidu organizovanja bosanskohercegovačke dijaspore kroz direktno učešće u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, čime sve njene članice dobivaju pristup Komori FBiH.

Tokom sastanka, Ahmed Lindov, predsjednik Norveško-bosanske komore i kandidat Parlamenta Kraljevine Norveške na narednim izborima, istaknuo je da se ovim potpisivanjem Ugovora otvaraju mnoga vrata za ostvarenje veće konekcije između bosanskohercegovačke dijaspore Norveške i Bosne i Hercegovine, prenosi indikator.

– U tom smislu prepoznali smo Privrednu/Gospodarsku komoru FBiH kao sponu u povezivanju bosanskohercegovačkih kompanija s predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore Norveške, a što je izniman potencijal koji trenutno nije dovoljno iskorišten. U prilog ovom potencijalu govori podatak da norveška kompanija Dinas Holding, čiji je izvršni direktor Suad Šabanović iz BiH, svu potrebnu građevinsku robu nabavlja od domaćih kompanija iz Bosne i Hercegovine. Trenutno je mali broj ovakvih primjera, kojih vjerujemo da će saradnjom s Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH uskoro biti puno više, obzirom na već dogovorene naredne korake i teme, koje se između ostalih tiču i sektora elektromobilnosti u BiH, u kojem Norveška prednjači, a gdje bosanskohercegovačka dijaspora Norveške ima izniman potencijal djelovanja, između ostalog i u prenosu znanja i iskustva, navodi Lindov.

Predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić javno je pozvao i ostala bosanskohercegovačka udruženja dijaspore da se priključe Komori FBiH u cilju organizovanog i sistemskog djelovanja u stvaranju povoljnijeg ambijenta za razvoj poslovanja bosanskohercegovačke dijaspore i rasta investicija u BiH.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button