RSVijesti

Stanivukovićeva ideja o spomeniku trojici vojnika u B. Luci naišla na osude u RS

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković iznio je ideju da u Banjaluci napravi park mira u kome bi bile postavljene statue tri različita vojnika. Njegova izjava izazvala je žestoke reakcije u Republici Srpskoj jer mnogi smatraju da u ovom entitetu nema mjesta statuama posvećenim vojnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane, iako Stanivuković nije spomenuo na koju vojsku misli.

“Kao gradonačelnik Banjaluke volio bih da napravim park mira u kome bi bila statua tri različita vojnika koji stoje na jednoj podlozi, da kažemo ljudi to je iza nas”, rekao je Stanivuković tokom gostovanja u jednoj TV emisiji.

Marko Šukalo, savjetnik predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, smatra da cijela javnost treba da osudi izjavu kandidata PDP-a za gradonačenika Banjaluke da izgradi park mira sa spomenikom trojici vojnika.

“Neprimjerena, poltronska i izdajnička izjava Stanivukovića treba da naiđe na osudu cijele javnosti, ako ne zbog nas koji smo danas ovdje, onda zbog onih kojih više nema i koji su pobijeni od baš tih vojnika tzv. Armije BiH i tzv. HVO-a, kojima bi Stanivuković danas da diže spomenike u Banjaluci”, istakao je Šukalo.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Dragan Vrhovac poručio je Stanivukoviću da ni on niti bilo ko drugi nikada i nigdje neće u ovom bh. entitetu graditi parkove mira i spomenike Armiji RBiH i HVO-u.

“Svi ovakvi pokušaji biće spriječeni na sve moguće načine od ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca i boraca Vojske Republike Srpske”, rekao je Vrhovac.

Također, portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je kako je ideja poslanika Draška Stanivukovića o izgradnji parka mira u Banjaluci sa statuama tri vojnika “samo još jedan pokazatelj o kakvom je nedoraslom političaru riječ, jer bi to bilo isto kao kada bi na Kozari bio izgrađen spomenik njemačkim nacističkim vojnicima”.

Kovačević je upitao kakav je to “pomračeni um koji mir povezuje sa neprijateljskim vojnicima koji su ubijali srpski narod”.

“To je takva glupost. To je isto kao kada bismo na Kozari izgradili spomenik njemačkim nacističkim vojnicima koji su tamo ubijali naš narod ili kada bismo, ne daj Bože, podigli spomenik ustaškim fašističkim koljačima u Jasenovcu, za koji jedino Stanivuković tvrdi da u njemu ustaše nisu izvršile genocid nad srpskim narodom”, zaključio je Kovačević u svojoj reakciji, prenosi N1.

Zanimljivo bi bilo čuti šta o Stanivukovićevoj ideji misli javnost u F BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button