SatiraVijesti

(V)LAŽNE VIJESTI: Bil Gec pušta u promet vakcinu protiv virusa, prvo će je probati u Bosni i Hercegovini

Bill Gates, najveći humanista današnjice i veliki ljubitelj čovječanstva, među našim narodima poznatiji kao Bil Gec, jučer je na konferenciji za tisak objelodanio najbolju vijest: vakcina protiv korone je spremna za komercijalnu upotrebu.

Konferenciji je u ime zemalja bivše Jugoslavije prisustvovala nabrijana ekipa agencije Fake & Spin, koja javlja da je vijest trenutačno srušila svjetske burze. Djelotvorna vakcina protiv globalne pošasti zvane COVID-19 čeka se već mjesecima, a nakon lažne vijesti da Putin ima efikasno cjepivo, čovječanstvo je potonulo u blagu depresiju. Iz koje ga je ni 48 sati kasnije izvukao glavom i bradom Gec, koji kaže: „Ne vjerujte Rusima. Njihov naučni i tehnološki vrhunac je Lada Niva. Mi vam nudimo pouzdano cjepivo po pristupačnim cijenama.“

Kako je humanista najavio, cjepivo će eksperimentalno biti pušteno u 12 država, tačnije – na svakom kontinentu po jedna. Boje i čast Euroazije ovaj put branit će građani Bosne i Hercegovine, kojima će učešće u prvom valu vakcinacije biti i bogato refundirano. Ko pristane na vakcinaciju dobit će 37 maraka, a ako se uz vakcinaciju podvrgnete i revakcinaciji, sljeduje vam čak 50 konvertibilnih maraka.

Građani diljem države s radosnim odobravanjem dočekali su ovu vijest, već se prave spiskovi i formiraju redovi, ali onda se u sve umiješala politika i kompletan projekt je došao u pitanje. Prvi je, naravno, smutnju unio provjereni ruski igrač Milorad Dodik, koji je na RTRS-u grubo poručio neprijateljima iz Federacije:

– Ili Putinova ili ničija. Neće nama politički Vašington i odlazeća administracija određivati kako ćemo se cijepiti.

Zanimljivo, u NSRS-u ova inicijativa nije prošla glatko. Sasvim neočekivano, Željka Cvijanović je odbila, kako je rekla, iz zdravstvenih razloga, da primi Putinovu vakcinu, a nju su podržali svi iz opozicije: „Trideset sedam maraka je trideset sedam maraka. Što bi mi primali Putinovu vakcinu, za koju moramo plaćati, kad Gec lijepo plaća nama.“

Kad je bitka u skupštini manjeg entiteta izgledala skoro pa izgubljena, Dodik je dobio očekivanu podršku iz – bratske Herceg-Bosne. Kompletan HNS, na čelu sa Draganom Čovićem, glasovanjem se izjasnio za rusku opciju.

– Mi kao najveći pronositelji europske ideje ponavljamo: opstojnost hrvatskog naroda ovisi o partnerstvu s Vladimirom Putinom. Osim toga, Gatesova vakcina u sebi sadrži čip i usko je povezana s 5G mrežom, što nikako ne možemo prihvatiti.

Ovako podijeljena, politika je uništila jedinstvenu šansu da Bosna i Hercegovina bude među avangardnim narodima i državama koji će prvi isprobati vakcinu provjerenog dobrotvora Billa Gatesa. Situaciju je dodatno pogoršao Bakir Izetbegović, koji je u ime bošnjačkog naroda odbio i Gatesovu i Putinovu inačicu:

– Mi ćemo sačekati tursku vakcinu. Jeste da malo kasni i da će koštati 70 maraka, ali mi Bošnjaci vjerujemo samo našem predsjedniku Erdoganu i njegovom cjepivu. (Analiziraj.ba)

(Ovaj tekst je epidemiološko-satiričnog karaktera)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Provjerite i ovo...
Close
Back to top button