VijestiVjerovali ili ne

NAJVEĆI NERADNIK NA SVIJETU: Bio na lažnom bolovanju 35 godina, pa otišao direktno u penziju!

Rudar iz Italije Karlo Kani uspio je uz pomoć ljekara da prevari državu. On je od 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio “bolestan”

Kad je riječ o “muljanju” sa bolovanjem, Italijanima mnoge nacije mogu samo zavidjeti. Živi dokaz za ovu tvrdnju je rudar Karlo Kani, koji je 1980. godine otišao na bolovanje, i to zbog klaustrofobije! Sa bolovaanja se nikad nije ni vratio na posao.

Karlo je, naime, direktno sa bolovanja otišao u penziju, 2006. godine. Da sve bude gore, on jedva da je radio u rudniku nekoliko dana prije nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu.

– Rudarstvo mi se nikad nije svidjelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvijek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi mnogo pomogli ljekari – rekao je Karlo.

Karlo je, tokom 35 godina, koristio razne izgovore kako bi produžio bolovanje – od početne klaustrofobije, preko hemoroida, amnezije, a kada mu je ponestalo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno.

– Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao džez. Mnogo volim tu muziku. Ipak u posljednjih nekoliko godina uživao sam sjedeći na fotelji i ne radeći baš ništa – priča Karlo.

Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Italijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na državni budžet.

Izvor: dailymail.co.uk

Izvor: dailymail.co.uk)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button