Covid-19VijestiZdravlje

Denis Latin: “Ne mogu shvatiti kukavičluk i bahatost onih kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske i poštivati distancu”

Poznati hrvatski novinar i voditelj Denis Latin dugo godina se bori sa neizlječivom bolesti. Evo šta je on na svojoj Facebook stranici poručio onima kojima je teško poštovati mjere zaštite od virusa korona.

Još 1986. obolio sam od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nikome nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe. Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih. Iz perspektive nekog ko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se neko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari“, napisao je Denis Latin na svom Facebook profilu.

Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. Vaš Denis.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button