Covid-19Vijesti

(VIDEO) Doktor Ahmetagić: Da vidite bolesne od korone,zaboravili biste Bill Gatesa i teorije zavjere!

Ova situacija s koronom će trajati. Trebat će znanja, iskustva , sabura da bismo prevladali ovu bolest.

Sead Ahmetagić, doktor sa UKC Tuzla je bio večerašnji gost u Centralnom dnevniku.

Mnogi bi zaboravili Bill Gatesa i teorije zavjere kad bi vidjeli bolesnike u respiratornom centru. Vakcina je najbolji lijek i najbolja prevencija, prenosi Face.

. Ova situacija s koronom će trajati. Trebat će znanja, iskustva , sabura da bismo prevladali ovu bolest.

Ona je tu i moramo živjeti s njom dok se ne nađe vakcina i specifičan lijek. Po većini svjetskih kriterija ovo je još uvijek prvi val. U Tuzli kao i ostalim dijelovima BiH  pa i regije, došlo je do pogoršanja i povećanja broja zaraženih i umrlih. U Njemačkoj i drugim zamljama svijeta građani su disciplinirani dok je situacija na Balkanu i BiH drugačija.

Ovdje fali te njemačke discipline. Još uvijek možemo popraviti situaciju bez nekih drastičnijih mjera. U onom drugom valu, kada budemo imali i drugih respiratornih infekcija koje će već u septembru početi, pa onda kad dođe gripa bit će puno teža situacija i postoji velika opasnost da dođe do kolapsa zdravstvenog sistema i do manjka kreveta u zdravstvenom sistemu u čitavoj državi.

Ni jedan organizam nije isti što se tiče imunog sistema. Javljanje zaraznih bolesti zavisi od imunog statusa domaćina odnosno čovjeka. Postoje osobe kojima ni koožrona ne može ništa.U UKC-u Tuzla u COVID bolnici smješteni su bolesnici sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom za koje nije potrebna mehanička ventilacija.Osim COVID bolnice imamo i respiratoni centar.

Za sada imamo dovoljno respiratora, al ukoliko dođe do progresije bolesti može doći do pogoršanja.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Provjerite i ovo...
Close
Back to top button